Wie zijn wij?

Wij zijn twee ervaren rouw- en verliestherapeuten en begeleiden therapiesessies met zijn tweeën. Hierin onderscheiden wij ons van anderen rouwtherapeuten.

Mijn naam is Wendy Balrak (1987). Als jeugdzorgwerker heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van verlies en rouw. Als jeugdzorgwerker begeleid ik mensen met complexe hulpvragen. In de begeleiding ben ik tot de ontdekking gekomen dat het begrip verlies een bredere betekenis heeft. Vaak denken wij bij verlies aan een overlijden. Er zijn echter verschillende verliesgebeurtenissen waar wij in het leven mee geconfronteerd worden; Uithuisplaatsing van een kind, Baanverlies, verlies van gezondheid, scheiding, verhuizing etc.

Hulpverlenen stroomt door mijn bloed en aderen, het geeft mij voldoening om samen met mensen op zoek te gaan naar de persoonlijke drijfveren van hun leven. In mijn werk kreeg ik steeds meer met verliesgebeurtenissen van anderen te maken. In 2014 ben ik gestart met de opleiding Rouwbegeleidingskunde op de Hogeschool Utrecht. In 2016 ben in afgestudeerd als Verlies- en Rouwtherapeut.

Mijn naam is Whitney Berens (1985). In mijn jongere jaren had ik altijd de neiging om mensen met leed een helpende hand te bieden. In 2010 heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt. Als jeugdzorgwerker begeleid ik jongeren en gezinnen met uiteenlopende problemen. In de begeleiding kwam ik tot de ontdekking dat er nauwelijks aandacht is voor de verliesgebeurtenissen van de clienten waar ik mee werkte. De focus lag meer in het hier en nu en bij het toekomstperspectief. Ik ben mij gaan verdiepen in rouw dat optreed na een verliesgebeurtenis, zodat ik anderen nog beter kan begeleiden bij het her-inrichten van hun leven. In 2016 ben ik op de Hogeschool Utrecht afgestudeerd als Verlies- en Rouwtherapeut.

Hoe hebben anderen onze begeleiding ervaren?

Ik kwam beladen binnen met een bagage uit mijn verleden en het overlijden van mijn moeder. Ik wist niet dat mijn manier van hechten van invloed was op mijn rouwproces. De mooiste interventie die bij mij werd ingezet was gelijk de doorbraak. Jullie lieten mij letterlijk als volwassen man terug kijken naar het kleine jongetje dat ik was. Van kind tot volwassene. Ik kan zeggen dat ik trots ben op mezelf.  Ik durf me nu open te stellen en ik durf mijn emoties te laten zien. Ook aan mijn vrouw en dat lukte mij voorheen niet. Ik voel mij helemaal gereset.

A.Babel

Mijn ervaring met Wendy en Whitney is zodanig positief geweest, dat het mij een heel nieuw zicht op het leven heeft gegeven. Met zelfreflectie, een gezonde push en vooral veel liefde, hebben zij ervoor gezorgd dat ik het vertrouwen in mijn eigen ik heb teruggevonden. Met de tools die zij mij hebben meegegeven, kan ik op een vredige manier terug kijken naar het verleden, en besef ik me alleen maar meer dat de toekomst in mijn eigen handen ligt.

H.Graanoogst
Contact
adminWie zijn wij