Hoe gaan wij te werk?

Goed om te weten is dat wij de therapiesessies met zijn tweeën begeleiden. Hierin onderscheiden wij ons van anderen rouwtherapeuten.

Wat is rouw?

Rouw is een natuurlijke en gezonde reactie op een verliesgebeurtenis.
Rouw hangt samen met rouwreacties zoals verdoving, ontkenning, dissociatie en zoekgedrag naar de overledenen.
Het uiten van emoties; verdriet, woede, schuldgevoelens, angst en paniek. Fysieke en gedragsmatige reacties; hoofdpijn, buikpijn, slaapproblemen, depressie, sociale isolatie, voortdurend afleiding zoeken, hulp en steun afwijzen.

Deze reacties zijn gezond en normaal in een rouwproces. Als deze reacties van langdurige aard zijn en ons leven beïnvloedt waardoor we niet meer voldoende kunnen functioneren dan wordt er gesproken van gestagneerde rouw. Je kunt dan bij ons terecht en samen gaan wij op zoek naar de oorzaak en begeleiden wij jou naar een nieuw bestaan.

Ieder mens is uniek

Ieder mens is uniek, dat betekent dat ieder mens een eigen manier van rouwen kent.
Wij bieden om die reden maatwerk in onze werkwijze. Samen met jou gaan wij op zoek naar wat passend is en wat voor jou werkt. Wij vinden het belangrijk dat jij de regie hebt in de begeleiding die wij bieden. Wij bewegen met jou mee en ondersteunen jou in het proces dat wij samen met jou aan gaan.

Verlies & herstel

Heb je het gevoel dat jouw leven uit balans is geraakt na het verlies dat je hebt meegemaakt? Lukt het niet om de draad van het leven op te pakken en het verlies te integreren in jouw leven? Samen met jou gaan wij aan de slag om richting te geven aan jouw leven en werken wij toe naar een nieuw bestaan.

Neem gerust contact met ons op voor een intakegesprek. Afhankelijk van de impact van het verlies en jouw rouwproces bepalen wij samen met jou hoeveel therapiesessies er nodig zijn.
Wij bieden zorg op maat waardoor de hoeveelheid therapiesessies tussendoor aangepast kunnen worden.

Neem gerust contact op

[contact-form-7 404 "Not Found"]
adminWerkwijze